Pet, 1 decembar 2023

Održan sastanak sa predstavnicima Srbijavoza i potpisana inicijativa za bilateralni sporazum

Predstavnici Srbijavoza i ŽPCG potpisali su danas u Podgorici Inicijativu za bilateralni sporazum.

Održan sastanak sa predstavnicima Srbijavoza i potpisana inicijativa za bilateralni sporazum
OBJAVLJENO: 01.12.2023.

Željeznički prevoz Crne Gore i Srbijavoz, u želji za razvijanjem uzajamnog povjerenja i saradnje u oblasti željezničkog prevoza, a u cilju efikasnijeg saobraćaja međunarodnih brzih vozova i interesa svojih kompanija, kao i unapređenja sveukupnih odnosa i saradnje između dvije kompanije, potpisali su danas u Podgorici Inicijativu za bilateralni sporazum kojom se definiše potreba da vučna vozila Željezničkog prevoza Crne Gore koja se koriste za vuču međunarodnih vozova mogu u vanrednim okolnostima da saobraćaju na relaciji Bijelo Polje – Prijepolje - Bijelo Polje, a da vučna vozila Srbijavoza saobraćaju na relaciji Bijelo Polje –Mojkovac - Bijelo Polje.

Potpisivanju Inicijative prethodio je sastanak održan u prostorijama Željezničkog prevoza Crne Gore AD Podgorica kojem prisustvovali gospodin Ivan Bulajić, v.d generalnog direktora Srbijavoza, gospodin Zoran Puzović, izvršni direktor za saobraćaj i komercijalne poslove Srbijavoza, gospodin Denis Lukač, direktor Uprave za željeznice i predstavnici ŽPCG AD Podgorica, gospodin Marko Bertanjoli, predsjednik Odbora direktora, gospođa Ilinka Pavićević, izvršna direktorica, članovi Odbora direktora, gospodin Željko Miladinović i gospodin Mirsad Veliu, kao i direktor Sektora za tehničke poslove, gospodin Radovan Mujović.

Interoperabilnost je sposobnost željezničkog sistema koja omogućava bezbjedan i neprekidan saobraćaj vozova uz postizanje traženog stepena efikasnosti, stoga bi potpisivanje bilateralnog ugovora bilo višestruko značajno za obje kompanije, a prvenstveno za korisnike naših usluga. Na sastanku je takođe definisano niz koraka za unapređenje i proširenje saradnje između ove dvije kompanije, kao i usklađivanje procesa i sistema. Poseban akcenat stavljen je na elektronsku prodaju karata za međunarodne vozove uz nastojanje da ista bude omogućena u sljedećoj ljetnjoj sezoni. Predstavnici ŽPCG AD Podgorica istakli su značaj ovakvog konstruktivnog sastanka za jačanje saradnje i prilike za praćenje trendova razvoja u regionu. Predstavnici Srbijavoza iskazali su punu spremnost za saradnju i podršku pri usklađivanju sa sistemom koji je već uspješno implementiran u ovoj kompaniji, kao i u domenu voznih sredstava i svih drugih pitanja od značaja za razvoj željezničkog saobraćaja između Srbije i Crne Gore.

Galerija fotografija

https://api.zpcg.me/storage/news/sastanak100.jpg
https://api.zpcg.me/storage/news/sastanak101.jpg
https://api.zpcg.me/storage/news/sastanak103.jpg

Željeznički prevoz Crne Gore

Trg Golootočkih žrtava 13, 81000 Podgorica

Telefon: +382 20 441 197

/

E-mail: info@zpcg.me

/

Radno vrijeme: 07:00 - 21:00

Kontakt stanice

Podgorica / +382 20 441 209

Sutomore / +382 30 301 692

Bar / +382 30 301 619

Nikšić / +382 40 211 912

Bijelo Polje / +382 50 478 560

Copyright © 2024 Željeznički prevoz Crne Gore