Štampaj
OBJAVLJENO: 21.07.2017.

Anketirani putnici ocijenili pozitivno uslove prevoza vozom

Željeznički prevoz Crne Gore AD sproveo je anketu u cilju provjere stepena zadovoljstva putnika uslugom prevoza u lokalnim vozovima kao i dobijanju informacija o prijedlozima putnika o vremenu polaska vozova. Anketa je sprovedena u periodu od 27.06. do 06.07.2017. godine i ukupno je učestvovalo 373 ispitanika.

I pored malog postotka putnika koji smatraju da su cijene voznih karata visoke, ipak, prema rezultatima ankete, osnovni razlozi putovanja i opredjeljenje putnika za voz kao prevozno sredstvo jesu upravo pristupačne cijene i pouzdanost.

Umjereno zadovoljstvo je iskazano u pogledu higijene sa uočenim trendom poboljšanja u odnosu na prethodni period.

Zahvaljujući unaprijeđenju usluga CAF-ovim vozovima i remontom starih garnitura, putnici izražavaju posebno zadovoljstvo udobnošću i komforom.

Takođe, odnos željezničkog osoblja u vozu pozitivno je ocijenilo 95% putnika, na šta smo zaista ponosni.

Ono čemu će ŽPCG AD posebno obratiti pažnju u budućnosti, u skladu sa svojim mogućnostima, jeste prilagođavanje reda vožnje zahtjevima korisnika usluga, higijeni i redovitosti vozova.

Željeznički prevoz Crne Gore uvijek nastoji da prati i ide u korak sa potrebama svojih putnika, a udobno i komforno putovanje, pouzdano i na vrijeme ovom Društvu uvijek će biti prioritet.

Rezultate ankete možete pogledati ovdje.

×