Štampaj
OBJAVLJENO: 15.07.2015

Vozom “Panonija“ iz Subotice do crnogorskog primorja

U Novom Sadu je u četvrtak 9. jula održana konferencija za štampu, kojoj je prisustvovao izvršni direktor ŽPCG i direktorica Sektora za međunarodni prevoz putnika ŽPCG, i na istoj je predstavljena ponuda "Železnica Srbije" i "Željezničkog prevoza Crne Gore".
Na konferenciji za medije koja je organizovana u vestibilu novosadske putničke stanice promovisan je sezonski voz "Panonija" koji će tokom ljetnje sezone prevoziti putnike iz Subotice i Novog Sada put crnogorskog primorja.

Sezonski voz "Panonija" bilježi odličnu popunjenost kapaciteta i svakodnevno se za njega traži karta više, naročito u kušet i spavaćim kolima. Srpske i crnogorske željeznice će, zajedničkom saradnjom i praćenjem situacije na terenu, obezbijediti dodatne kapacitete, koliko je moguće, za one koji sa novosadskog festivala budu krenuli na budvanski "SEA DANCE" festival, kako su na konferenciji saopštili predstavnici Željezničkog prevoza Crne Gore. Takođe, do crnogorskog primorja putnici se mogu prevesti sa tri voza: jednim koji polazi iz Subotice i Novog Sada, i sa dva (sa dnevnim i noćnim vozom) iz Beograda, uz mogućnost da sa njima putuju i četvorotočkaši u vagonima za prevoz praćenih automobila.

Sljedeća godina će za crnogorsku željeznicu biti jubilarna. Biće obilježeni jubileji 115 godina željeznice u Crnoj Gori, 40 godina pruge Beograd-Bar i 30 godina pruge Podgorica-Skadar.

Predstavnici "Železnica Srbije" su obavijestili javnost da će tokom trajanja festivala "EXIT" biti uvedeni vanredni vozovi koji će iz Novog Sada za Beograd kretati u ranim jutarnjim satima (u 4.15h), a koji će saobraćati preko Batajnice i Novog Beograda do glavne beogradske željezničke stanice. "Železnice Srbije" će, u skladu sa raspoloživim kapacitetima, pojačavati vozove koji saobraćaju ka Novom Sadu sa dodatnim vagonima.

Nakon konferencije za štampu, predstavljena je izložba fotografija "Željeznica u Crnoj Gori kroz vreme" autora Josipa Vebera. Na otvaranju izložbe, pored gostiju iz Crne Gore, prisutne je pozdravio i generalni konzul Republike Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš. On je izjavo da je željeznica veliki sistem i važna žila kucavica koja spaja ne samo gradove i države, već ono najvažnije, ljude. Kankaraš je dodao i to da je Pruga Beograd-Bar od izuzetnog značaja za Srbiju i Crnu Goru i da je na njoj neophodno što prije uraditi remont kako bi se njome putovalo brže nego do sada.

Najavljeno je da će izložba u Novom Sadu biti otvorena do sredine septembra, a da će je poslije vidjeti i građani Subotice i Vrbasa.

×