Štampaj
OBJAVLJENO: 11.02.2019.

Kamenovanje prouzrokovalo štetu na voznim sredstvima ŽPCG

Juče je iza 20:00h u naselju Kličevo (Nikšić) kamenovan elektromotorni voz serije CAF 107-109 na lokalnom vozu br. 7109 koji saobraća na relaciji Nikšić – Podgorica, kada je polomljen jedan od prozora. Voz je nakon kamenovanja i utvrđivanja da može bezbjedno nastaviti saobraćaj, nastavio svoj put ka Podgorici. Pri dolasku u Podgoricu, pripadnici MUP-a su izvršili uviđaj o ovom vanrednom događaju.

Sličan slučaj kamenovanja dogodio se i tek prije nekoliko dana, tačnije 3. februara 2019, na međunarodnom vozu br. 432 koji saobraća na relaciji od Bara do Beograda. Voz je kamenovan u 20:10h u mjestu Zlatica, na izlazu iz Podgorice i polomljeno je nekoliko stakala na prvom vagonu spavaćih kola, i spoljno staklo na ulaznim vratima tog vagona, kao i na kolima koja su u vlasništvu preduzeća „Srbija Voz“. Takođe, kamenovanje je izazvalo i naprsnuće stakla na upravljačnici lokomotive.

Ovi nedavni događaji, koji se često dešavaju na našim prugama, izazvali su ne samo prekid saobraćaja, kašnjenje vozova i poremećaj reda vožnje, već i ugrozili bezbjednost saobraćaja i naših putnika. Navedeni slučajevi vandalizma su za svaku osudu, te apelujemo na naše sugrađane da se odgovornije i savjesnije ponašamo prema javnoj imovini, čije je očuvanje ne samo u državnom i opštem interesu, već i u ličnom interesu svakog od nas.

Takođe, nadamo se da će i nadležni organi imati više uspjeha u otkrivanju počinioca ovih krivičnih djela i na taj način pomoći Željezničkom prevozu Crne Gore da što uspješnije suzbije ovaj problem.

×