Štampaj


“INTERRAIL”

Interrail http://www.interrail.eu/

Interrail je ponuda, za prvi i drugi razred, namijenjena svim kategorijama putnika:

  • Odrasli;
  • Djeca od 4 do 12 godina, uz uslov da prvog dana važenja karte nisu napunila 12 godina. Za jedan kupljeni Pass za odrasle može se prevoziti još dvoje djece besplatno. U slučaju kada imalac Pass-a za odrasle putuje sa više od dvoje djece, kupuje zaseban pass za "Mlade" za treće dijete, tj. za svako naredno dijete;
  • Mladi od 12 do 26 godina, uz uslov da prvog dana važenja karte nisu napunili 26 godina;
  • Seniori preko 60 godina.

Postoje dvije vrste Interrail ponude :
1. Interrail Global Pass ( karta za cijelu Evropu) i
2. Interrail One Country Pass (karta za jednu zemlju)

Interrail Global Pass može se kupiti za:
neprekidno putovanje u periodu od 15 dana, 22 dana ili 1 mjesec i putovanja u određenom vremenskom periodu (flexi pass), 5 dana u roku od 10 dana važnosti karte ili 10 dana u roku od 22 dana važnosti karte.

Interrail One Country Pass ispostavlja se za 3, 4, 6 ili 8 dana u okviru 1 mjeseca. Izabrani broj dana putnik koristi po svom izboru u roku važenja karte (1 mjesec).

Imaoci "Flexi passa" (Interrail Global pass za 5 ili 10 dana i Interrail One Country Pass za 3, 4, 6 ili 8 dana) mogu izabrati dan putovanja po svom nahođenju u roku važenja karte. Putnik je dužan da u određenoj rubrici upiše datum putovanja.
Imalac karte Interrail Global Pass ima pravo na kupovinu vozne karte po povlastici od 50%, za relaciju od mjesta boravka do granične stanice ŽPCG sa susjednom željeznicom.
Kompletnu Interrail ponudu možete pogledati i preuzeti ovdje.

×